De Makers Club

De Makers Club van de Vogelbuurt met een speciale Sint Maarten editie

In de eerste week van november kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar gedurende drie dagen meedoen met De Makers Club. Onder begeleiding van muzikanten Geerte de Koe en Maya Felixbrodt gaan de kinderen een eigen muziekinstallatie bouwen en een speciaal Sint Maarten-buurtlied schrijven.

Met hun eigen muziekinstallatie gaan de kinderen het lied zingen tijdens Sint Maarten op zaterdagavond 11 november.

Praktische gegevens:

Dagen: woensdag 8 november, vrijdag 10 november, zaterdag 11 november
Tijden: in de middag, de exacte tijdens volgen zodra het bekend is
Locatie: Vogellab aan de Fazantenweg 53
Toegang: op donatie

Meer over De Makers Club:

De Makers Club is een 3 daagse workshop voor kinderen van 6 – 12 jaar in Amsterdam Noord, waarin we een buurtlied schrijven en een eigen muziekinstallatie gaan bouwen. In de muziekstraat studio en op het speelplein daarbuiten in de Vogelbuurt komen we samen van 10 – 15 uur om te onderzoeken, experimenteren en creĆ«ren. Iedereen denkt, bouwt en speelt mee met als eindresultaat een presentatie voor ouders en andere buurtbewoners.

Het lied dat geschreven wordt zal gaan over de inwoners, klanken en kleuren van de Vogelbuurt en wordt begeleid door de klanken van de zelfgebouwde installatie. Het bouwwerk dat wordt gemaakt heeft een basis van recycle-pvc buizen waaraan de gevonden voorwerpen, klank buizen, metalen plaatjes, bestek en ander objecten hangen. Hoe en wat er op deze installatie wordt gespeeld, wordt tijdens de workshop door de kinderen zelf bedacht onder leiding van muzikanten Maya Felixbrodt en Geerte de Koe, die dit onderdeel hebben opgezet en zullen uitvoeren.