De Brakkie Monster Radio

Na een zeer succesvolle eerste editie afgelopen najaar, is er een tweede editie Brakkie Monster Radio van start gegaan.  Gedurende januari tot en met april vindt iedere woensdagmiddag van 15:00 tot 16:00 uur een muzikale improvisatie plaats voor kinderen met als resultaat een wekelijkse radio-aflevering.

Wat is het precies?
De Brakkie Monsters Radio Club is bedoeld als een laagdrempelige muziekcursus, een open atelier, voor kinderen die al aan het spelen zijn op de speelplaats en kunnen deelnemen voor een uurtje. Ze hoeven niet elke week mee te doen, maar dat mag natuurlijk wel. Het enige wat er van ze gevraagd wordt is dat ze een uur meedoen en samen iets maken.

Aanleiding
Ontstaan vanuit de wens om ook iets te doen met kinderen die om welke reden dan ook niet kunnen deelnemen aan muzikale cursussen of naschoolse activiteiten, en samen met hen op zoek te gaan naar het geluid van Noord, bedacht muziekstrater Roos Pollmann samen met Rosa Ronsdorf het open-atelier onderdeel De Brakkie Monsters Radio Club.

Database aan radio en geluidskunst
Roos Pollmann en Rosa Ronsdorf  zijn alle woensdagmiddagen in de studio van de muziekstraat aanwezig en bieden een open atelier aan geïnteresseerde kinderen in de speeltuin van De Vogelbuurt. Onder begeleiding van twee docenten kunnen deze kinderen een uur lang muziek maken, verhalen verzinnen, vertellen en opnemen om samen een muziekstuk te maken die dezelfde dag ook gepubliceerd wordt. Na afloop van het project hebben ze een ware database aan radio en geluidskunst.