De Muziekstraatleden

Maak kennis met de leden van De Muziekstraat!

De Muziekstraat telt negen leden, die allemaal vanuit een andere invalshoek een invulling geven aan De Muziekstraat. De acht Muziekstraatleden zijn:

 

Donna van Dijck

Als verse alumni van het Conservatorium van Amsterdam, houdt Donna zich bezig met het geven van zanglessen op de woensdag in de Studio van De Muziekstraat. Daarnaast neemt ze als communicatie-specialist de  communicatie-taken van De Muziekstraat op zich. Verder is Donna druk bezig met haar band Floatmonki, waarvan zij als zanger lead-vocals is.

Freek Mulder

Na zijn afstuderen aan het Conservatorium van Amsterdam afgelopen zomer, is Freek druk bezig met zijn band Foresight en het Nationaal Jeugd Jazz Orkest.  Voor De Muziekstraat gaat hij vanaf 2018 een project opzetten voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar die graag een band willen vormen en daarbij coaching krijgen. Meer informatie volgt. 

Hugo Rocci

Kunstenaar Hugo Rocci, voormalig onderdeel van het artistiek team van De Muziekstraat, is specialist in het zeefdrukken en is oprichter van de uitgeverij Terry Bleu. Voor De Muziekstraat is Hugo verantwoordelijk voor het afdrukken van de posters en de flyers, en heeft hij workshops in zijn zeefdrukaterlier georganiseerd voor kinderen uit de buurt. 

Jessica Tucker

De Amerikaanse Jessica Tucker is als muzikant betrokken bij haar eigen project Fetter, en bij een groepsproject Spill Gold. Daarnaast is ze bedenker van The Mixtape Club, een project gericht om muziekliefhebbers met elkaar in verbinding te brengen, waarvan in november de tweede editie is gepland. Ook is ze op dit moment hard bezig met de ontwikkeling van een nieuw project voor De Muziekstraat, gericht op soundtracks van bekende films. 

Jonathan Szigedi

Als drummer én verse alumni van het Conservatorium van Amsterdam, is Jonathan veel te vinden in zijn studio bij het NDSM terrein. Daarnaast is hij samen met Donna bandlid van Floatmonki, en drummer van Son Swagga en De Nachtdienst. Voor De Muziekstraat wil hij een project organiseren rondom straatmuzikanten. Meer informatie volgt!

Niek Peters

Kunstenaar en voormalig lid van het artistieke team van De Muziekstraat Niek Peters houdt zich bezig met ceramiek. Voor De Muziekstraat organiseert hij ceramiek-workshops en heeft hij meegedacht met de vormgeving van posters van De Muziekstraat.

Nina de Jong

Als voormalig kwartiermaker en mede-oprichter van stichting De Muziekstraat, heeft Nina vanaf 1 januari 2017 besloten zich vooral te richten op de ontwikkeling en uitvoering van projecten. Daarnaast is Nina mede-oprichter van de stichting Pretvormer, waarmee zij optochten organiseert op onder andere festivals. Voor De Muziekstraat is Nina initiator van het Carnaval van Noord, dat dit jaar het vijfde jubileum heeft mogen meemaken. 

Robin Engelhard

Als muzikant is Robin als gitarist samen met Jonathan betrokken bij de band Son Swagga, en is hij nu midden in de oprichting van zijn nieuwe muzikale project: Paaprika. Voor De Muziekstraat gaat Robin een nieuw project opzetten, gericht op het aanbieden van muzieklessen in groepsverband tegen gereduceerd tarief. Meer informatie volgt binnenkort.

Roos Pollmann

Roos is kunstenaar, schrijver en muzikant. Zo schreef ze onder meer columns voor de VPRO Gids, en tekende ze voor Tirade, De Optimist en Internet the Musical. Ook trad ze op als muzikante en theater performer op verschillende festivals zoals Lente Kabinet, Winter Karavaan en HUMAN Brainwash Festival.  Samen met Rosa Ronsdorf heeft Roos het collectief RORO Productions opgericht, waarmee zij verschillende innovatieve educatieve projecten ontwikkelen voor kinderen. Voor De  Muziekstraat is Roos organisator van het project The Vogel Orchestra en De Brakkie Monster Radio Club, en is ze betrokken bij De Mixtape Club

En verder..

Verder heeft De Muziekstraat haar visuele huisstijl te danken aan illustrator Anouscha Boswijk van Kopfkino ~ illustration, en het logo aan Theun Hendrikx, mede oprichter van Crooked Line.

 

 

Voor nog veel meer van De Muziekstraat