Over

Over De Muziekstraat

De Muziekstraat is een stichting in Amsterdam Noord die muziek- en kunstprojecten organiseert voor bewoners uit de Vogel- en IJpleinbuurt en andere buurten in Noord.

Waar wij voor staan

In De Muziekstraat gebruiken wij muziek en kunst om buurtbewoners van allerlei verschillende achtergronden met elkaar in verbinding te brengen. Wij hechten waarde aan vier verschillende aspecten:

1. Onze programmering is altijd kwalitatief en toegankelijk;
  2. Met onze programmering willen wij altijd zoveel mogelijk mensen betrekken, zowel afkomstig uit de buurt als uit andere buurten in Amsterdam noord;
  3. Middels muzikaliteit en creativiteit willen wij dwarsverbanden door de wijk en stad creëren;
  4. Wij zetten extra in om de diverse achtergronden en culturen met elkaar te mixen en samenwerking tot stand te brengen.

Locaties

De Muziekstraat heeft twee locaties, allebei in de Amsterdamse Vogelbuurt:

• De Muziekstraat – kantoor & muziekstudio (Sijsjesstraat 21B, Amsterdam)

Van voormalige fietsenstalling tot het hart van De Muziekstraat. Aan de voorzijde van ons pand vindt je een geluidsdichte muziekstudio. De achterzijde is ons kantoor en workshopruimte.

• Het Vogellab – atelier & workshopruimte (Fazantenweg 53, Amsterdam)

In de studio en kantoor wordt muziek gemaakt, en worden het merendeel van de workshops en andere activiteiten gehouden. Het atelier aan de fazantenweg is het thuishonk van het artistieke team van De Muziekstraat, bestaande uit kunstenaars Tessa Hendriks en Frouwkje Smit, die samen het kunstenaarscollectief iLAND hebben opgericht.  Vanaf september 2017 zijn zij ingetrokken in het atelier, en hebben deze meteen omgedoopt tot het Vogellab.

Het team

Maandag morgen, muziekstraat speeltijd #amsterdamnoord #vogelbuurt #muziekstraat

Publié par De Muziekstraat sur lundi 12 mars 2018

Onze organisatie bestaat uit 11 mensen: 2 kwartiermakers en 9 Muziekstraat-leden: allen muzikanten en/of kunstenaars. Dankzij de leden kunnen wij zoveel mogelijk projecten en activiteiten voor de Vogelbuurt en andere buurten uit Amsterdam noord organiseren. Klik hier voor een korte introductie van ieder lid, en hier voor meer informatie over de kwartiermakers.

Het bestuur

Het bestuurd van De Muziekstraat is driekoppig: bestaande uit een voorzitter, een penningmeester en een secretaris. Meer informatie over de samenstelling en de taken van het bestuur kan je hier vinden.

Partners

De Muziekstraat wordt mede mogelijk gemaakt door de vaste financiële ondersteuning van de volgende partners:

Gemeente Amsterdam Stadsdeel Noord
Logo gemeente Amsterdam voor De Muziekstraat