• Dit event is voorbij.

6 oktober 2019 @ 16:30 - 21:00

W.A.R.P. // Waterlands Artistiek Recreatie Programma
Pilot-editie

De Waterlandpleinbuurt is rijk: rijk aan mensen, rijk aan verandering en rijk aan makers.

Gedurende de komende paar maanden laten wij zien wat deze buurt te bieden heeft! Verwacht een reeks evenementen met een programma uit schrijvers, beeldende kunstenaars en muzikanten die thuis zijn rond het Waterlandplein.

Wees welkom en sluit vooral ook aan bij de gezamenlijke maaltijd!

16.30  Inloop
17.00  Into the wind
18.00 Gezamenlijke maaltijd
19.30 Bernhard Hollinger

Acts:
Into the wind

Eerste programma aankondiging!
Into the wind is een bijzonder muzikaal duo bestaande uit waterlandplein-buurtgenoten Robin Engelhard en Andrius Derevi.

Into the wind onderzoekt het tussenspel van stilte en ruimte, met levendige nieuwsgierigheid.

Een enkele noot die uitzingt tot stilte, een voorzichtig aangeslagen akkoord die doorklinkt in de lucht, een vurige kreet of gehuil in de verte, voortkomende uit geduldige concentratie, nodigt de luisteraar uit te luisteren naar elk klein geluidje.

Luister hier vast hun eerste cd:

Bernhard Hollinger Music

Waterlandplein buurtbewoner Bernhard Hollinger is bassist en Audio-visueel kunstenaar. In zijn experimentele solo performance vervaagt Berhnard de grens tussen muziek, kunst en wetenschap. Hij combineert elementen van Glitchy Noise, Spacy Ambient, odd beats, Jazz Improvisatie en electronica tot een impulsieve reis.

Op 6 oktober zal Bernhard een lichtinstallatie controleren met zijn composities, die zweven tussen conventionele lied-structuren en vrije improvisaties.

Een initiatief van Stichting De Muziekstraat & Stichting Bildung
Art: Kopfkino • illustration

__________________________________
ENGLISH:

The Waterlandplein area is rich: rich in people, rich in change and rich in makers.

During the coming months we will showcase what this neighbourhood has to offer! Expect a series of events following a programme that includes writers, fine artists and musicians that call the Waterlandplein area their home.

All are welcome to join in the events and the shared meals!

16.30  Inloop
17.00  Into the wind
18.00 Gezamenlijke maaltijd
19.30 Bernhard Hollinger

Acts:
Into the wind  explores the interplay of stillness and space with spirited wonder.

A single note left ringing into silence, a gently struck chord hanging in the air, a fervent wail or a distant howl all arise out of patient concentration, inviting the listener to listen into each little sound.

Bernhard Hollinger Music  is an Amsterdam-based bassist and audio-visual artist
In his solo-performance, Bernhard’s experiments in sound and visuals blur the lines between music, art and science. The bassists likes to combine elements of glitchy Noise, spacy Ambient, odd Beats, Jazz, Improvisation and Elektronika to an impulsive journey.
In his current solo-performance, Bernhard channels a light-installation and controls it through his compositions, that move around between conventional song-structures and free improvisations.

W.A.R.P. is an initiative by Stichting Muziekstraat & Stichting Bildung.

Art: Kopfkino illustration

Datum: